Тапети Рауфазер - ремонт в картинки

публикувано на 24 май, 2009 г.

Сетих се за една папка със снимки които бях правил по време на ремонта, когато след ядовете със скапаните тапети закупени от Домко и отказа им да ми признаят рекламацията, продължих ремонта с тапети Рауфазер които после минах с латекс. Крайния резултат ме удовлетворява (вече писах за това в предишен пост за възможността да се използва Рауфазер) и ето сега малко снимки от самия ремонт за онагледяване на процеса.При свалянето на старите тапети от стената падна и част от слоя латекс които е бил под тапетите.  В този вид стената (панел с почти никаква шпакловка) не е  добра основа и реших че ще трябва да грундирам стената.

Няколко часа след нанасянето на грунда, използвах грунд Деко Професионал разреден 1:10, стената на пипана беше доста хомогенна, не се ронеха повече частици латекс и изглеждаше много по-стабилна като основа за следващите операции.

Започнах лепенето на тапетите, начина е описан в предишния пост за поставянето на Рауфазер.

Наличието на грунд който беше запечатил стената доведе до това, че на тапетите им трябваше доста време за да изсъхне лепилото. Там където бяхме поставяли допълнително лепило, освен нанесеното на тапета, пълното изсъхване беше за около 3 дни.

След изсъхването местата където се съединявала отделните листове от тапета почти не личаха вече.

Още след първия слой нанесен латекс стената изглеждаше като все едно е правена шпакловка и това не е тапет.

В кривите ъгли изрязването и срещането на листата от тапета Рауфазер не беше съвсем прецизно и това леко ме притесни.

Но след нанасянето на латекс, той покри всички фуги,  и нещата изглеждаха вече съвсем прилично. На места се наложи неколкократно локално допълнително нанасяне на латекс с четка за рисуване.

На предишната снимка последния слой латекс в ъгъла с който покривах фугите между платната от тапета все още не е напълно изсъхнал, но след няколко часа вече всичко беше почти перфектно.

Крайният резултат ме задоволява напълно.

Като си представя, тези криви панелки, колко торби гипс биха поели за да се изправят и с колко прах и боклук е съпроводено това, избрания начин за ремонт с тапети Рауфазер надмина очакванията ми.